|
|
|
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 1999-2000 yılında Antalya'nın Topçular Mahallesi'nde yaptığı yetenek sınavıyla eğitim öğretime 15 öğrenci ile başlamıştır. 2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir. 2006 yılında kendi binasına taşınan Resim Anasanat Dalı'nda halen bir profesör, dört doçent, üç öğretim görevlisi, bir araştırma görevlisi görev yapmaktadır. 4 yıllık eğitim süresi Resim Bölümü'nde öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, sanatsal ve kültürel bağlamlarda çağdaş gelişmelere paralel geniş bir yelpazede eğitim verilmektedir. Bologna süreci öncesi Avrupa Birliği “Hayat Boyu Öğrenme Programı” projesi, Artesnet kapsamında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Resim Bölümü sertifikası olmadan Bologna Süreci sanat ilkelerine göre Türkiye'nin ilk bölümünde akreditasyon olma özelliğini taşımaktadır.
Resim Bölümü olarak misyonumuz, yaratıcı sanatçı kişiliğe sahip, eleştirel ve yaratıcı becerileri gelişmiş, ulusal ve uluslararası kültür ve sanat anlayışına sahip; kültürel ve bilimsel gelişmelere açık, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulama, yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyen, sanatsal araştırma ve uygulama yeteneğine sahip, donanımlı, alanında sanatın pratik ve kuramsal boyutlarını bilen bireyler yetiştirmektir. ÖSYM tarafından düzenlenen merkezi öğrenci yerleştirme sınavı ve fakülte tarafından düzenlenen yetenek sınavıyla öğrenci kabul edilmektedir. Yüksek lisans, Doktora veya Sanatta Yeterlik programlarına başvurabilir.
Resim lisans eğitimi 4 yıllık bir süreçtir. Özel yetenek sınavı ile bölüme kabul edilen öğrencilerin mezun olabilmeleri için gerekli dersleri almaları ve akademik ortalamalarının en az 2.00 olması gerekir. Öğrenciler 4 yıllık lisans eğitimleri süresince 30 iş günü boyunca birim içi uygulama çalışmalarını yapmak ve rapor halinde sunmakla yükümlüdürler.
Bu programdan mezun olanlar kendi alanlarında araştırmacı olabileceği gibi bir atölyede ve farklı sektörlerde öğretmen olarak da çalışabilirler. Ayrıca akademik kariyer yaparak Yükseköğretim Kurumlarında kendi alanlarında dersler verebilirler.
Son güncelleme : 20.07.2023 00:28:59